dimarts, 17 de febrer de 2015

Le Gouffre (o el valor de l'amistat i el sacrifici)COMPRENSIÓ AUDIOVISUAL

1. Respon les següents preguntes argumentant-ho ( a comentaris i sense faltes, siusplau)

Com interpretes el final de la història?
Per què un dels personatges llença la segona bengala? 
Quin paper hi juguen els habitants del molí? I la nena?
On creus que van els dos protagonistes? 
Què simbolitza el mur? 
T'ha agradat la història? Per què?

37 comentaris: 1. 1: El final representa el companyerisme i el sacrifici pels nostres amics o famílies, quan tots els veïns del poble intenten tirar de l'arbre per tal de que el pont no caigui és un símbol de companyerisme i d'afecte.

  2: Per tal d'indicar que ja han arribat o a mig camí o al final del camí.

  3:Els habitants fan de companys que primer no confien i després i confien plenament en que els protagonistes aconseguiran arribar a l'altre costat del mur, la nena té un paper molt important ja que des de un principi confia en els protagonistes i es la que fa que els habitants i fins i tot el seu cap ajudin als protagonistes

  4:Jo crec que no volen anar a cap lloc l'únic que volen és descobrir món i afrontar dificultats com la de passar el mur

  5: El mur simbolitza l'obstacle que tenen que superar units tant els veïns del poble o com el protagonista al final un arriba gràcies a l'ajuda de tots

  6:Sí m'ha agradat perquè d'una forma t'explica com són els companys de veritat gent en la que pots confiar fins i tot la vida sense que ells esperin res a canvi


  Daniel Gállego 1er ESO B

  ResponElimina
 2. Bona tarda Marina, aquí tens les respostes:

  1.Com interpretes el final de la història? Un dels amics aconsegueix passar el precipici però l'altre malgrat l'ajuda de les persones es veu incapaç d'arribar i es deixa portar. Llença una bengala perquè és el final del seu viatge. Per ell és un triomf haver arribat fins aquí.

  2.Per què un dels personatges llença una bengala? Llença la bengala en dues ocasions perquè ja ha arribat al final del seu objectiu. És un senyal de victòria.

  3.Quin paper hi juguen els habitants del molí? I la nena? Els habitants del molí al principi juguen un paper passiu i es mantenen al marge de les accions dels dos nois. Només la nena sent curiositat per la feina que fan. Al final la nena juga un paper decisiu en la salvació dels protagonistes perquè arrossega als habitants del molí.

  4.On creus que van els dos protagonistes? Els protagonistes no van a un lloc concret només fugen d'una situació i van cap endavant sortejant tota mena de perills.

  5.Què simbolitza el mur? Simbolitza un obstacle en la seva fugida.

  6.T'ha agradat la història? Per què? Sí, perquè la història ens ensenya que treballant en equip es pot aconseguir qualsevol objectiu i que davant les dificultats sempre hi ha una solució.

  Francesc Sànchez 1r ESO B

  ResponElimina
 3. 1: El final representa que a vegades encara que ens esforcem, poden passar coses que nosaltres no podem conrolar, i fen-se fracassar, també representa que una mateixa situació vista des de dos punts de vista, no és igual per a tothom, ja que uns poden sentir tristesa i altres alegria, per exemple els del poble, al veure la bengala, penses que els dos han arribat a l'latre costat, i en canvi, només ha passat un.

  2: Per fer que els del poble sentin esperança i tranquilitat al creure que els dos han arribat.

  3: Primer són desconfiats i hostils cap a els dos homes, però al veure que són gent amable, els accepten entre ells i passen a una actitut de companyerisme i solidaritat amb els nous. La nena representa el vincle entre els dos nois i els habitants del molí, fent que s'apropin

  4: Cap a un lloc desconegut, on creuen que pot haver-hi una vida millor i ampliar possibilitats i descobrir coses noves.

  5: Simbolitza un obstacle que es veuen obligats a passar per arribar a l'altre costat, és a dir, un repte que es supera amb ànims de superació i amb cooperació.

  6: Sí. Perquè és una història de confiança que impulsa el companyerisme i l'amistat.

  Alex Balasch 1er ESO B

  ResponElimina
 4. 1.- Doncs jo interpreto el final de la història com que els habitants del Molí al principi de tot no es fien dels dos protagonistes i la nena si i al final per l'amistat i la valentia ajuden a aguantar l'arbre per ajudar-los.

  2.- Un dels personatges llença una bengala perquè els habitant i la nena sapiguen que han arribat a el final i avisar-los.

  3.- Els habitant al principi de tot no fan molt de cas a o que passa però la nena si perquè vol saber aon arribaran i està sempre atenta,però al final mostran la seva amistad i valentia per ajudar-los.

  4.- Jo crec que estan fent un camí i sigui com sigui han de superar aquest obstacle apartir del treball en equip i l'amistat.

  5.- El mur simbolitza un obstacle per parar'se i treballar en equip,perquè demostrin que ells poden fer-ho tot, però quan necessiten ajuda, tenen que demanar-li algú.

  6.- Si,perquè crec que demostra amb 10:00 minuts com la gent pot passar a no fixar-se amb ningú per l'aspecte a passar a ajudar a la gent quan ho necessita.

  Abril Magem 1er ESO 1B

  ResponElimina
 5. Hola Marina, aquí et deixo les respostes:

  1.- El final de la història l'interpreto que, amb l'ajuda de tot el poble, el noi no aconsegueix arribar a dalt, i tira la bengala per dir al poble que és el seu final. I encara que hagi mort aquí ha superat un repte i era arribar tant lluny.

  2.- Hi han dos ocasions on tira bengales. La 1era és perquè han acabat el pont i és un símbol d'alegria. La 2na és perquè li ha arribat el final a un dels nois, i també dir que un dels dos ha arribat.

  3.- Al principi els habitats del molí fan un paper, que és, no fer cas als nois i la nena sent curiositat pel que fan aquells dos nois.
  Al final la nena vol ajudar als dos nois, i fa que el poble vagi i la ajudi.

  4.- Els dos protagonistes van al no res, es busquen la vida per fer aventures, conèixer més amics...

  5.- El mur simbolitza un obstacle a la seva aventura, i perquè sàpiguen ajudar-se i coordinar-se.

  6.- Sí, perquè demostra que treballant en equip pots aconseguir molts reptes i sempre pot haver-hi alguna solució, encara que t'arrisquis molt.

  Adrià Gonzàlez 1rESO B

  ResponElimina
 6. 1. El final representa com a vegades, tot i esforçant-se, no es pot superar un obstacle, i en aquests casos, a vegades, s'ha de sacrificar algú. En aquesta història un dels amics, que amb un acte d'amistat i companyerisme, es sacrifica perquè el seu amic pugui continuar endavant. Aquesta història ens mostra com un un noi, es sacrifica, perquè el seu amic es pugui salvar, representant amistat i companyerisme envers l'altre. El que noi, després d'haver intentat salvar-se fent que s'esforces el seu amic, decideix deixar-ho còrrer, parant d'estirar el braç. Segurament el seu company no hauria mort, però no es volia arriscar, i va decidir que és millor salvar-se un que zero, fent que el seu amic parés de fer força per ajudar-lo.

  2. Llença la bengala perquè els habitants del poble pensin que han arribat al final del pont sans i estalvis, donant-los tranquil·litat, i que pensin que el seu esforç ha servit perquè poguessin sobreviure, ja que els habitants del molí no podien veure res a causa del foc que cobria tot el pont

  3. Primer de tot, quan els habitants del molí els veuen, semblem desconfiats. La nena, des del primer moment s'he la veu confiada i segura en que ho aconseguiran. També, va ser ella qui va veure que el arbre amb el qual s'aguantava el pont en una banda, s'estava caient, i ella sense pensar-s'ho dues vegades, va agafar una corda que envoltava l'arbre amb la qual si s'estirava amb molta força podia aixecar l'arbre en cas de que es caigués. Al principi no aconseguia aixecar l'arbre ja que no tenia la força suficient, però els habitants, en veure l'esforç de la nena i l'estat de l'arbre i del pont, la van decidir ajudar i van aconseguir mantenir-la de peu. La nena va ser qui va donar confiança als habitants de que els aventurers podien aconseguir travessar el pont i arribar a l'altre banda.

  4. Jo crec que no és dirigien a un lloc concret, amb el mapa... Eren aventurers que viatgen pel món sense buscar lloc per quedar-se i viure. El seu objectiu era passar-s'ho bé tot i que s'havien que haurien d'afrontar dificultats.

  5. El mur és un obstacle, ja que el mur és una forma comuna per representar un. Aquests aventurers hauran passat per obstacles com aquest però els superaven. Els obstacles és com una prova que et fa la naturalesa per veure si ets intel·ligent, si saps treballar en equip, si tens companyerisme i amistat envers els altres...

  6. Aquesta història m'ha agradat perquè no és una d'aquelles histories en les que només et diverteixes, però no aprens res. Aquesta història és una d'aquelles histories divertides, en la qual també aprens, en aquest cas t'ensenyen el valor de l'amistat i del companyerisme, i els factors que pot arribar afectar aquests sentiments, en aquest cas un sacrifici.

  Sergi Lupón 1ESO B

  ResponElimina
 7. 1- interpreto que el noi que no ha pogut passar el mur es veu vençut per no poder-li agafar la ma al seu amic per salvar-se i decideix que no te res mes a fer que tirar-se al precipici, pero està orgullos per que ell creu que ha valgut la pena.

  2- llencen la bengala en dues ocasions:
  la primera perquè ja han arribat a una fase del camí i la segona perquè els habitants del poble estiguin tranquils pensant-se que els dos han arribat bé.

  3- els habitants del molí fan la seva feina i no els interessa el que fan els dos nois en un principi i la nena sempre esta mirant el que fan cada moment i al final, la nena va a ajudar-los quan ells ho necessiten i veu que els habitants també els ajuden per l'admiració de la feina que han fet.

  4- jo crec que els nois busquen una cosa en concret, un tresor o alguna cosa valuosa però es troben en que no hi ha camí i decideixen fer un pont.

  5- simbolitza un obstacle que tenen que travessar gràcies a l'ajuda i a la feina en comú

  6- si,m'ha agradat perquè la historia explica que si treballes en comú, pots aconseguir moltes meravelles a la vida i també explica que l'amistat ens ajuda en tots els problemes que tenim.

  Ruth Ferrer 1r ESOB

  ResponElimina
 8. 1-Que el noi es deixa caure i mor i no li agafa la mà a l'altre perquè no es caigui i morin els dos

  2-La primera vegada perquè ja han arribat a la meitat i la segona perquè els del molí es pensin que han arribat bé els dos

  3-Al principi ningú fa cas als dos nois excepte la nena que sempre els està mirant, i la nena els ajuda quan estan apunt de caure i els habitants al veure que necessitaven ajuda després de tot el treball que havien fet també van ajudar-los.

  4-Crec que busquen la aventura i conèixer llocs desconeguts, conèixer el món.

  5-Que si a la vida hi ha un obstacle sempre és més fàcil superar-lo en equip

  6-Si, perquè t'ensenya a que valoris més el que tens, a les persones que t'ajuden i que farien qualsevol cosa per tu.

  MªMar Sànchez 1ESO A

  ResponElimina
 9. Hola,Marina a sota estan les meves respostes:

  1- Jo interpreto que al final el noi ros es deixa caure perque pensa que és millor que mori una persona que no dues.

  2- Les bengales les llencen quan arrivan a un punt i estan segurs alehore llença la bengala perque la gent del moli es creguin que han arrivat.

  3- Els havitants del molí al principi pensan que no servirà de res que al final es rendiran però poc a poc és comencesn a entusiasmar per el treball que estan fent, la noia és la única que ha tingut l'esperança de que ho aconseguirien.


  4- El mur significa l'objectiu a aconseguir pels dos homes.

  5- Sí, perque no saps fins al final que passarà i el gest que té l'home ros és molt emotiu.

  Albert Soler 1ESO B

  ResponElimina
  Respostes
  1. Perdona Marina m'he deixat la pregunta quatre:

   4- Crec que anaven d'acampada.

   Elimina
 10. Benvolguts alumnes, respongueu la pregunta amb un redactat i no amb forma de llista. Si hi hagués volgut així, hauria numerat les preguntes i no ho he fet pas. Els que no hagueu respost encara, fes-ho així, siusplau

  ResponElimina
 11. És molt trist perquè els dos treballen per poder passar i un dels nois es cau a causa de que ja no pot fer res més.
  Ho fa perquè la nena es senti orgullosa del que ha fet, perquè els ha ajudat, i no vol que ella sàpiga que s'ha mort un dels nois.
  Doncs els habitants ajuden al final a que un dels personatges passin a l'altre cantó. I la nena és la que impulsa a tots els habitants a que els ajudin.
  Jo crec que els protagonistes no volen anar en lloc si no que volen ser lliures i trobar la llibertat a l'altre cantó del mur.
  El mur per a mi simbolitza la barrera per a la llibertat, és com un entrebanc que has de superar.
  Sí m'agrada la història, perquè és molt emotiva i et demostra que no et pots donar per vençut.

  Joel López 1r ESO B

  ResponElimina
 12. Hola Marina ,aquí t'adjunto les meves respostes:

  1-Crec que l'amic que mort ,es sacrifica ,ja que quan veu que no pot sortir dallà perquè no te més alternativa ,es rendeix i amb la mirada i un gran somriure li diu que ha de seguir endavant i ha de continuar amb el repte que tenien ells dos,per molt que un d'ells es mori.
  2-Per fer veure al poble ,que estan bé ,es a dir que han arribat a l'altre banda sense problemes,tot i que en aquest cas un d'ells mori però ell mateix llença la bangala per indicar que han arribat a l'altre banda(nomes un d'ells)
  3-Els habitants, al principi es mantenen al marge d'ells ,no en volen saber res,perque no hi confien.Però la noia es la única que sent curiositat i al final tots s'agrupen per ajudar-los per arribar
  4-Doncs en algun lloc on ells pensen en un millor món,però jo crec que a ells els'' mata'' la curiositat i és el que els impulsa a intentar creuar-lo.
  5-El mur simbolitza una barrera en el seu camí,i junts l'han de superar i és el que fan .
  6-Molt,no t'esperes el final,penses que els dos creuaran i seran feliços,però no es així.Demostra companyerisme i amistat per sobre de tot

  ResponElimina
  Respostes
  1. Perdo Marina m'he deixat el nom:

   Claudia Salla 1er D'ESO B

   Elimina
 13. Aquí et deixo la meva opinió del text i com ja has dit abans en forma de redactat:

  El final d'aquesta historia es molt emocionant ja que el noi ros es deixa anar perquè l'altre amic ja ho ha aconseguit i crec que el noi ros no li agradaria que intentant salvar-se mori l'altre. Un dels personatges tira una bengala perquè així el poble que esta a l'altre banda es pensa que ho ha superat i no estan amb la pena de que ha mort. Dons un molt important ja que ells al principi no confien amb els dos protagonistes però després al final de la historia veuen que si que ho podrien a aconseguir i els donen un cop de ma. Els dos protagonistes deuen anar a descobrir mon. El mur simbolitza què per ells allò es el que han de superar es com l'obstacle que els frena. Si , perquè es una historia molt emotiva i molt intrigant.

  Ruben Albaladejo (grup petit)1rESO B

  ResponElimina
 14. 1.- L'amic no s'agafa de la mà de l'altre noi perquè no caigui, prefereix sacrificar-se i que el seu amic segueixi viu.
  2.- Llença la bengala per fer creure als habitants del molí que està viu.
  3.- Al principi no els hi cauen bé perquè només arribar ja comencen a construir. Però després els ajuden perquè ells dos han fet un gran esforç i estan a punt de morir. A la nena li cauen bé els nois perquè s'esforcen i semblen amables, però els habitants del molí no la deixen veure als nois.
  4.- A ningun lloc en concret, només van a buscar reptes per aconseguir.
  5.- Un repte que volen aconseguir per molt que els costi.
  6.- M'ha agrada't perquè quan el noi podia agafar-se de la mà de l'amic per salvar-se, decideix no fer-ho, ja que el seu amic correria el risc de caure també.

  Mireia Moya-Angeler 1r ESO B

  ResponElimina
 15. 1- Interpreto, que es deixa caure perque veu que no te possivilitats d'arrivar fins allà dalt, i desideix que el seu amic segueixi el cami per als dos.

  2- Tira una vengala perque el poble es quedi feliç i tranquil, i creguin que han arribat els dos.

  3- Els habitants del molí desideixen ajudar a que el pon s'aguanti i que els dos nois puguin arribar a l'altre costat, la nena juga el paper de que els aprecia molt, ja que des de el principi els admira.

  4- Jo crec que van a buscar algún objecte, o a trobar-se amb algú...

  5- Una prova per a veure si són capaços d'inventar i superar tota especia de reptes i misions.

  6- Sí, la història m'ha agradat, sobretot per com es demostra l'amistat i l'ajuda, l'admiració... i que tota especie de reptes es pot aconseguir si t'ho proposes.

  Clàudia Sellarès 1 ESO- B

  ResponElimina
 16. Aquí et deixo les respostes de l'activitat 1 Marina :

  -Com interpretes el final de la història? Jo , penso que el final de la història el noi que està apunt de caure , tira una bengala per què la gent del poble i la nena que els ajuden es pensin que tots dos nois han pogut passar el pont.

  -Per què un dels personatges llença una bengala? Dons , el personatge llença una bengala en senyal de gratitud cap al poble i la nena i també perquè sembli que els dos amics han pogut passar el pont.

  -Quin paper hi juguen els habitants del molí? I la nena? Dons, els habitants del molí ajuden a mantindré mes o menys el pont , gràcies a que la nena es qui primer els ajuda perquè vol que surti tot bé.

  -On creus que van els dos protagonistes? Jo crec, que els dos protagonistes van a un altre poble o un altre lloc perquè al poble on s'estan hi han molt poques condicions de vida , les turmentes són molt fortes i volen creuar un lloc on mai han pogut arribar.

  -Què simbolitza el mur? Dons , jo crec que el mur simbolitza com un lloc millor , amb unes condicions millors i per això el volen creuar però no poden perquè el pont que ajudava a passar s'ha trencat.

  -T'ha agradat la història? Per què? Si, a mi m'ha agradat la historia perquè crec que hi ha molt treball en equip i s'ajuden molt uns als altres.

  Aixa Nadal Simón 1r ESO B

  ResponElimina
 17. -Com interpretes el final de la història? Penso que ha fet un acte de valentia i sacrifici que no serà mai oblidat

  -Per què un dels personatges llença una bengala? Per avisar al poblat de que ja han arribat a l'altre extrem.

  -Quin paper hi juguen els habitants del molí? I la nena? Les persones que ajuden a mantenir el pont peu i que donen suport als nois.

  -On creus que van els dos protagonistes? A rodar el món!

  -Què simbolitza el mur? La seva meta, la seva continuació o un altre camí.

  T'ha agradat la història? Per què? Si, perquè el final era imprevisible i es molt original.

  Eduard Fabian Neferu 1er ESO B

  ResponElimina
 18. 1.Com interpretes el final de la història?
  Que amb esforç , sacrifici i treball en equip es poden aconseguir coses.

  2.Per què un dels personatges llença una bengala?
  Per demostrar que ho han aconseguit i per donar ànims a tot el poble

  3.Quin paper hi juguen els habitants del molí? I la nena?
  Jo crec que els habitants del molí i la nena, els recolzen per que ho pugin aconseguir i al final els ajuden a passar el abisme

  4.On creus que van els dos protagonistes?
  Jo crec que volen tornar a casa o seguir una aventura que no han acabat i que es un repte per ells.


  5.Què simbolitza el mur? Jo crec que simbolitza un repte que necessiten passar, un repte que ells mateixos han fet i pot ser, al passar el mur, arribin a la seva meta


  6.T'ha agradat la història? Per què?
  Si , perquè te un significat bonic , es molt divertida , molt misteriosa ja que no saps si passaran el mur o per exemple que hi ha després del mur

  Ariadna Lacruz Romani 1er ESO B

  ResponElimina
 19. 1. Com interpretes el final de la història?
  Tràgic però heroic a la vegada ja que a fet tot el possible

  2. Per què un dels personatges llença una bengala?
  La primera vegada perquè ja han arribat a la meitat del pont i la segona vegada la llença perquè els ciutadans que estaven ajudant s'apeguessin que ho han acabat aconseguint, encara que un d'ells es va sacrificar perquè no tenia escapatòria.

  3. Quin paper hi juguen els habitants del molí? I la nena?
  Doncs que els habitants del molí no creuen que arribaran però la nena confia en ells en tot moment.

  4. On creus que van els dos protagonistes?
  Crec que van a l'aventura a conèixer llocs nous.

  5. Què simbolitza el mur?
  El mur simbolitza la barrera que volen superar l'objectiu de l'aventura i treballar en equip per poder passar-lo.

  6. T'ha agradat la història? Per què?
  Molt, perquè hi ha de tot, la aventura té un objectiu on hi han sentiments, treball i cooperació, ial final el superament de passar el pont i després un símbol de no haver acabat del tot el que volien i en aquella part hi ha tensió ja que no saps que passarà.

  Paula Díaz
  1º A

  ResponElimina
 20. Jo crec que el missatge que dona aquest final es que has de seguir endavant en els teus reptes encara que hagis perdut a qui t'acompanyava.Llença una bengala per que els habitants del molí pensin que han pogut passar els dos vius,ja que, quan havien arribat fins a la meitat havia llençat una bengala, vol que creguin que han arribat fins al final.Els habitants del molí primer es mostren desconfiats, però la nena s'interessa en ells desde el principi, i és quan al final fa que tots els habitants s'uneixin oer ajudar-los. Jo crec que els dos nois van a un lloc on trobar alguna cosa important perquè al principo el noi ros treu un mapa llavors vol dir que saben on estàn i a on es dirigieixen. El mur simbolitza un obstacle que no els deixa arribar al seu destí,un obstacle que han de superar. La veritat es que m'ha agradat bastant perquè és intrigant i emocionant.

  Chloe Colchero 1er d'ESO B

  ResponElimina
 21. 1) El final és trist perquè tots dos nois s'han esforçat molt i només un arriba a creuar el precipici, i l'altre more.
  2) La llença en senyal de victòria, perquè han treballat durament en equip i han pogut complir el seu repte. Amb la segona bengala la gent del molí es pensa que tots dos han pogut creuar el precipici, però no és cert.
  3) Representen el treball en equip. Al principi no confien en ells, però gràcies a la insistència de la nena al final els ajuden.
  4) Busquen alguna cosa important perquè el camí és molt dur i fan molts esforços i sacrificis.
  5) Les dificultats i els obstacles que trobem dia a dia a la nostra vida, i com els hem de superar, amb perseverància.
  6) Sí, perquè representa les dificultats que té un mateix a la vida, i també de l'esperança que té la nena amb els nois.

  Clara Laviós 1er d'Eso A

  ResponElimina
 22. 1. És un final trist, ja que només aconsegueix creuar un encara que els dos han treballat molt, i que més val més haver ajudat al seu amic aconseguir el que els dos volien i prefereix morir que arriscar la vida de l'altre i que tots els esforços hagin siguin en vans.

  2. per avisar als habitants del poblat que han aconseguit arribar al mig amb el pont ja que ells sempre els estaven observant. I la segona per fer creure als habitants del poblat que ho han aconseguit els dos.

  3. Els habitants del molí són qui donen ànims als dos amics i els ajuden a aguantar el pont perquè amb la turmenta no es caigui i puguin creuar. I la nena és la que més ànims els hi dóna i la primera que va a ajudar als dos nois.

  4. Crec que van a un poblat que hi ha a l'altre banda del precipici perquè hi ha com unes cases que es veuen en la llunyania.

  5. Totes les dificultats que han de creuar i superar per arribar al seu objectiu.

  6. Si, perquè expressa molt bé la superació, l'esforç, el treball conjunt i l'amistat.

  Pol Benedicto 1 ESO A

  ResponElimina
 23. Els dos protagonistes van a algun lloc que té molta importància per ells dos però no puc imaginar-me a on Al ser de fora els habitants primer només els miren com a estranys, després interessats i admirats, (sempre des del mur que és com la barrera que els impedeix apropar-se als dos amics) però al final el salten tots i els acaben ajudant i celebrant el que ells pensen que és un «final feliç». En realitat un dels amics mor però ells només veuen la bengala que és com una senyal de victòria i que la tira per a què pensin que la seva ajuda a valgut per als dos i que no es quedin tristos i, evidentment, creuen que tots dos ho han aconseguit. M'ha agradat la història, perquè és una reflexió sobre l'amistat, és clar, però sobretot de com junts podem aconseguir grans gestes, ja que sense els del poble no hagués arribat cap dels dos a l'altre costat.

  Irene de la Varga 1ºESO A

  ResponElimina
 24. Al final de la història, els dos aventurers acaben el pont per dur-los a l'altra banda del mur just quant hi ha una tempesta.
  Però el noi ros no arriva a temps per pujar a terra ferma i quant veu que no es pot salvar, tira una bengala perqué els habitants del molí es pensin que els dos ho han aconseguit (ja que els hi té molt apreci perqué els han ajudat i els han donat suport.), i es llença al buit.

  Jo crec que anaben a buscar un tresor o alguna cosa de molt valor, ja que sino, no haurien arriscat tant només per aconsegir saltar el mur. Que jo crec que simbolitza l'esforç i l'esperit de superació.


  Aquesta història m'ha agradat molt perqué els dibuixos estan molt ben fets i és tot molt realista, sobretot les expressions de la cara, i aixó fa que el final t'emocioni molt més.

  Martí Rebull 1B


  ResponElimina
  Respostes
  1. 1) Un final molt trist. interpreto que la història acaba que el company acaba mort i no és just perquè eren molt amics.

   2) Doncs que al principi tiren una bengala per què estaven contents els amics,i al final quan mor el amic tira una bengala per què vol que el seu amic estigui content.

   3) Doncs que la gent del molí passaven completament d´ells perquè sabien que era impossible creuar el mur.I la nena creia que podien aconseguir-ho .

   4) Anaven a una excursió per fer una aventura i crec que estaven anant a una caseta de muntanya.

   5) Simbolitza la separació entre dos cosas

   6) Si perquè tracta de que si ens ajudem entre tots podem aconseguir grans coses,i perquè les imatges estan molt ben definides i la veritat mereixia guanyar un ``oscar´´,

   Paul Tixier 1r A

   Elimina
 25. 1.- Que val la pena ajudar a la gent, inclòs quan no coneixes a aquella persona, a més molt bonic.
  2.- La primera bengala era per avisar de que ja eren a mig camí, i la segona era per 'fingir' que estaven bé i que havien arribat.
  3.- Juguen un paper d'ajudar als protagonistes a passar el mur. La nena és la que més s'interessa que els altres.
  4.- Penso que volen anar a un lloc millor, on puguin tenir una vida millor, i aconseguir coses.
  5.- Simbolitza un obstacle.
  6.- Si, perquè mostra sentiments d'afecte, solidaritat i companyerisme.

  Karelys Zhen 1r d'ESO A

  ResponElimina
 26. - Trist i tràgic però conmemorador perquè han fet tot el possible per arribar a l'objectiu i qua el amic mor és encara pitjor

  - La primera vegada perquè ja havien contruit i arribat fins a la meitat del pont, i la segona la llença perquè elshabitants que estaven ajundant-los que ja ho han acabat i igualment que un d'ells va morir perquè no tenia escapatòria

  -Els habitant creien que no aconseguirien creuar però la nena confia tota l'estona en que si que ho aconseguiran

  -Van per el món intentant trobar nous repte

  - Simbolitza una prova de a vida o sigui una barrera

  - Si que m'ha agradat perque aquesta història vol dir-li a les persones que la veuen que fent les coses en equip gairabé sempre s'aconseguirà perquè cadascú aprta el seu gra de sorra i al final s'en port fer una montanya del mateix. Però també és cert que poden passar coses molt dolentes

  Marc Álvarez 1r ESO A

  ResponElimina
 27. 1) Són dos aventurers que volen creuar un abisme i poc a poc van construint un pont que els ajudi a passar. Un dia de tempesta quan ja el tenen construït es decideixen creuar els dos corren com poden fins que un arriba al final, l'altre però, no aconsegueix creuar-lo, quan ja veu que ho té tot perdut llança una bengala per què la gent del poble sabés que havien arribat, finalment es cau al barranc.

  2)La primera vegada per avisar que ja han arribat al mig del barranc, la segona per que la gent del poble es creièssin que havien arribat els dos.

  3)Ajuden com un equip a superar l'obstacle del barranc quan ho tenen difícil, la nena els anima i els ajuda.

  4)Són descobridors que van a per l'aventura i necesiten urgentment una cosa misteriosa.

  5)Bastant, ja que si la reflexiones veus tots els sentiments que conté tal com el de superació, el de ajuda de part del poble i el de com dos simples aventurers amics coordinen i cooperen tant bé. També m'ha agradat com està feta i com ho explica sense paraules.

  Joel Schneider
  1ESO A

  ResponElimina
 28. 1. Interpreto aquest final de la història com un acte de companyerisme i a la vegada heroic, a causa de que tot i estar a punt de morir, el seu amic s'esforçà per intentar salvar-lo, sense deixar-lo tirat com un cas perdut
  2. En la història llencen dues bengales: la primera per a indicar que han aconseguit superar el seu primer obstacle, crear la meitat del pont, i la segona per tal d'indicar al poble que el seu esforç i sacrifici han donat fruit a l'obstacle en el qual els dos protagonistes estaven aferrats
  3. Els habitants juguen un paper molt important durant la història. Al principi no mostren gaire interès per aquelles dues persones que construïen aquell pont, excepte una nena, que els hi prestava tota l'atenció del món. Temps després la nena els veu en una situació molt crítica, i decideix ajudar-los juntament amb els altres habitants del molí
  4. Semblen una parella d'aventurers que busquen aventures i explorar tot el món que hi ha més enllà dels que nosaltres vivim
  5. El mur podria simbolitzar aquestes coses del dia a dia, que no ens permeten arribar als nostres objectius, posant per exemple, de vegades, els germans
  6. M'ha agradat molt, ja que et dóna un molt bona lliçó de què no tot en el món serà bufar i fer ampolles, sinó que te las has de guanyar amb sacrifici i esforç

  Marc Ferranti
  1r ESO A

  ResponElimina
 29. 1.Que es una història trista ja que no acaba molt bé per el amic que segurament acabaria destrossat ja que possiblement a perdut al millor amic.
  2.En aquest cas els valors del grup estan per sobre dels individuals. Com els objectius col·lectius estaven per sobre dels personals, el personatge que no arribat a l'altre costat no vol preocupar als grangers del molí i va llençar una bengala, representen que havien arribat sans i estalvis a l'altre costat.
  3.El poble al principi no confien en ells, en canvi la noia els va ajudar des de el principi, fins que al final tot el poble confia en els dos nois i els ajuda a intentar aconseguir el seu objectiu.
  4.Van a buscar noves motivacions, nous reptes.
  5.El mur representa un impediment, una trava a seguir progressant.
  6.Si molt, perquè t'ensenya els valors de l'amistat i de emprendre nous reptes, la qüestió es intentar-lo encara que no et surti bé. Que si vols arribar lluny has de fer-ho en equip. Amb un treball dur s'aconseguit una part del objectiu, però tot treball dur i arriscat pot tenir unes conseqüències.
  Ho sento per no haver-ho enviat, ja ho tenia però no l'havia publicat

  Marcel Peña 1er ESO A

  ResponElimina
 30. Com interpretes el final de la història?
  El final representa que el final d'un llarg viatge no surt sempre com un vol però també senyala que un llarg viatge a acabat valent la pena, per això el noi es tira pel precipici.

  Per què un dels personatges llença una bengala?
  Un dels personatges tira un bengala en dos ocasions, ho fa quan ha aconseguit un dels seus objectius.

  Quin paper hi juguen els habitants del molí? I la nena?
  Els del molí fan el paper dels que es miren la escena des de fora desconfiats al principi però desprès al haver vist el llarg i dur esforç que fan, no els poden deixar morir. La nena en canvi confia en ells des de la primera vegada que els veu i al final és la primera en estirar de l'arbre.

  On creus que van els dos protagonistes?
  Jo crec que els dos protagonistes són germans i van a buscar a la seva família.

  Què simbolitza el mur?
  El mur simbolitza, no només l'obstacle que no els permet arribar a la seva família, si no que també és la porta per arribar a la seva família.

  T'ha agradat la història? Per què?
  Sí que m'ha agradat perquè m'ha ensenyat que no només s'ha d'ajudar a les persones que coneixes si no que també a les que s'ho mereixen.

  Arnau Pérez 1r ESO A

  ResponElimina
 31. Aquest final de la història em sembla molt trist però a la vegada em sembla commovedor ja que l'amic que es mor tira la bengala suposo que era per què un de ells si que havia arribat. Els habitants del molí mostren ser persones molt bones ja que decideixen ajudar per a què el pont no caigui, i la nena és una persona molt perseverant ja que ha confiat en ells des de el primer moment. Crec que els protagonistes no es dirigeixen a cap lloc, jo crec que el que volen és tindre aventures i descobrir i el mur simbolitza un punt en el que han arribat molt lluny. La història m'ha semblat preciosa per què et demostra que hi ha gent molt bona que t'ajuda en els moments difícils encara que en alguns moments no tot surti com t'agradaria.

  Clàudia Olmos
  1r ESO A

  ResponElimina
 32. 1. Que fa molta pena perque el noi ha perdut al seu millor amic.
  2. La primera era per avisar de que anaven per la mitat del camí i la segona era per dir al poblat que estaven vius, i no preocupar-los.
  3. Al principi no fan gaire cas pero la nena vol saber que estan fent i sent curiositat i al final el poble ja te confiança en ells dos i els ajuda.
  4. Son dos aventurers que volen tenir aventures i veure que pasa.
  5. És un obstacle que s'interposa en el seu objectiu.
  6.Si m'ha agradat bastant la veritat, perque t'ensenya que si tu vols fer una cosa, encara que fallis, tens que intentar-ho.

  Víctor Llamazares 1r eso A

  ResponElimina
 33. 1. Trist, commovedor però a la vegada un acte heroic ja que el seu amic l'intenta salvar.

  2. La primera bengala és per indicar que estan a la meitat del camí i la segona bengala la llencen per indicar que han aconseguit el seu objectiu i també per avisar al poble de que estan vius.

  3. La gent del molí són les persones que miren als aventurers desconfiats, però desprès al haver vist l'esforç que fan, no volen, ni els deixen morir. La nena en canvi confia en ells des de que els veu i al final és la primera persona en estirar de l'arbre.

  4. Van a buscar nous reptes i perills.

  5.Jo crec que simbolitza un barrera, és a dir, un obstacle que no els permet complir el seu objectiu.

  6. M'ha agradat molt la història perquè t'ensenya que t'has d'esforçar al màxim hi hagi l'obstacle que hagi, i que sempre ho has d'intentar.

  Hilda Heras 1r eso A

  ResponElimina
 34. 1:El final es trist.

  2:La segona bengala es perquè els del poble per dir al poble que ho an aconseguit els 'dos'.

  3:Els del molí el principi eren una mica desconfiats amb els nois que volien passar en canvi la nena va confiar amb ells desde el primer moment

  4:Crec que els personatges volen descobrir tot viure aventures

  5:El mur es un obstacle per no continuar

  6;M'ha agradat molt aquesta historia perquè t'ensenya que res es imposible i que t'has d'esforçar el màxim.


  Judit Moratilla 1rESOb

  ResponElimina