divendres, 20 d’abril de 2018

Le GouffreCOMPRENSIÓ AUDIOVISUAL

1. Respon les següents preguntes argumentant-ho ( a comentaris i sense faltes, siusplau)

Com interpretes el final de la història?
Per què un dels personatges llença la segona bengala? 
Quin paper hi juguen els habitants del molí? I la nena?
On creus que van els dos protagonistes? 
Què simbolitza el mur? 
T'ha agradat la història? Per què?

12 comentaris:

 1. Que el ultim noi es rendeix i deixa que passi el seu amic ,i el llença una segona bengala per que així la gen del poble es pensin que han arribat .Per que així les fors del final de poble es pensin que a
  servit per ajudar . Que durant tot el proses els estan mirant menys un del poble que es el pare de la nena que es la que els admira més .Els protagonistes van capa una nova vida , per que al final san
  de jugar la vida . El mur simbolitza la nova vida com un nou mon . La historia ma agradat per que
  anava de dos aventures , i el final no tel esperes no es com els típics . Lluis Riera

  ResponElimina
 2. Aquest vídeo m’ha agradat molt, perquè sent d’aventures queda reflexada una part molt humana, ja que el poble volen que els aventurers estiguin bé i al mateix temps, l’aventurer no vol que pateixin per ell, per això llença la segona bengala. El principi el poble passa dels aventurers, però sembla que la nena s’interessa per ells i el poble segueix els sentiments de la nena. El final de la història té dos cares, un final feliç pel poble i un final trist pels aventurers. Els aventurers pensen que a l’altre banda del mur hi ha un altre poble amb millors condicions que el que estan ara; per això volen construir un pont perquè pugui passar tothom. El mur significa una vida millor.

  Miquel Martínez 1r ESO B.

  ResponElimina
 3. A mi m'ha agradat molt aquest curtmetratge perquè és d'aventures i perquè m'agraden els vídeos que, darrere de les imatges, hi ha un significat que va bé aprendre. Jo crec que el mur simbolitza una dificultat que han de passar per arribar al seu objectiu. I el que ens volen ensenyar amb aquest mur és que, a la vida, ens trobarem amb murs com aquest i que no ens podem rendir encara que ens trobem dificultats. Jo crec que els protagonistes volen descobrir el que hi ha darrere el mur perquè ningú abans hi havia estat, i ells volen ser els primers a descobrir-ho. Els habitants del molí i la nena simbolitzen que, quan et trobes amb dificultats, sempre hi haurà algú que t'ajudarà. La bengala que tiren, la tiren cada cop que arriben a la "meta". I quan el personatge ros veu que l'altre ha arribat a la "meta" i veia que ell no hi podria arribar, decideix tirar la bengala perquè, com que el seu objectiu era arribar a la "meta", volia que la gent sabes que havien complert l'objectiu, encara que ell, només l'hagués mentalment aconseguit. El final de la història l'interpreto com a una mostra d'empatia per part del noi ros, ja que a ell li hagués agradat arribar també a la "meta".
  Alba L.M. ESO 1B

  ResponElimina
 4. Aquesta historia parla d’uns nois que an de passar per un pont, però el pont no estava i el comencen a construir el pont per passar a l’altra part del riu que hi ha un mur que representa una frontera que separa d’un poble petit a una ciutat gran i amb plenes d’aventures. Però per ells no es gents difícil fer un pont tan gran i la nena els i anima i al final de la historia la nena i els altres habitants del poble ajuden a que el pont no es caigui. Però un dels nois no li dona temps i se'n adona que mor per això tira la segona bengala perquè els del poble no es quedin tristos.
  I ami personal ment la historia m’agrada perquè el noi que mor se'n adona del que esta passant.

  Èric Monté

  ResponElimina
 5. L’interpreto com un senyal de victòria per un d’ells i un senyal de valentia per l’altre, quan un d’ells llença la bengala al final es per fer que el poble no es quedi aixafat i trist o també per un senyal de que un d’ells ha arribat. Els habitants del molí fan d’ajuda perquè no es caigui el pont quan veien a la nena sola amb el arbre i la nena que al principi sentia una admiració cap a ells al final decideix ajudar-los ella sola i després tot el poble l’ajuda. Crec que els dos personatges van cap a una ciutat nova on trobaran una nova vida, jo crec que el mur simbolitza una mena de separació entre una ciutat/poble i una altre. A mi m’ha agradat la història, perquè té un final que no es com el de sempre, és un final tràgic i la història és original i rebuscada.
  Caterina Schneider 1r ESO A

  ResponElimina
 6. Jo interpreto el final com que les coses encara que ho intentis no sempre surten bé. Però malgrat això hi ha un personatge que si ho aconsegueix encara que no com ell havia pensat. El personatge que llença la segona bengala ho fa, perquè la gent del poble es pensessin que els dos nois ho havien aconseguit i perquè no estiguessin tristos. Els habitants del molí fan un paper d’ajuda per a que el pont no caigui ja que veuen a la nena intentan-los ajudar i a més a més la nena, els hi dona suport als nois durant tota la construcció del pont. Jo crec que van a un lloc on hi ha alguna cosa especial per a ells com per exemple la seva família. El mur representa un obstacle difícil de superar. M’ha agradat molt la història perquè sempre estem acostumats a veure un final feliç i no sempre en la vida real es així.
  Mireia Pinós 1r Eso B

  ResponElimina
 7. La història m’ha agradat molt perquè tracta sobre l’esforç que fan uns nois per aconseguir el que volen. També hi ha un mur que significa els reptes que ens posa la vida perquè els dos protagonistes volen anar a un lloc millor potser tornar amb la família. També hi han unes persones que viuen en un molí i una nena que els ajuden a que el pont no es trenqui i puguin passar i la nena es la primera que veu que necessiten ajuda i quan el noi ros veu que no pot arribar llença la segona bengala perquè el poble és pensi que tots dos han arribat. Que al final de la historia el noi que a sobreviscut va al lloc on ell i el seu company volien anar encara que estigui molt trist el seu company segur que hauria volgut que anés.

  Mireia Novo 1ESO B

  ResponElimina
 8. El final l’interpreto com que l’amic sap que no se’n sortirà i fa creure als demés que ho han passat i es sacrifica pel seu amic. Per fer que els que viuen al molí creguin que ha sobreviscut, llença la segona bengala, que significa que han arribat a una altre punt. Els habitants del molí ajuden a els nois quan el pont està a punt de caure. La nena motiva als nois saludant-los. Els nois han de creuar el mur perquè estan escapant d’algun perill. El mur simbolitza els reptes que posa la vida i que per superar-los han d’haver sacrificis. M’ha agradat molt perquè està molt ben fet el video i hi ha un molt bon argument.
  Marc Elizalde 1ESO B

  ResponElimina
 9. M’ha agradat la història perquè sobretot ens fa veure que em de lluitar i esforçar-nos per aconseguir el nostre objectiu, a més els personatges del curtmetratge estan molt ben fets i la música també té el seu mèrit, per donar-li força al moment. Jo crec que el mur simbolitza tots els reptes que han de ser assumits al llarg de la vida, amb el objectiu final darrere. En aquest cas, jo crec que els dos aventurers busquen un lloc marcat al seus mapes, que els podria oferir una vida millor, o simplement les ganes de retrobar-se amb la seva família. Per aconseguir-ho, han de construir un pont amb tot el que troben per arribar a la altre punta. A més a més hi ha un poble petit que viu a un molí, entre els habitants una nena que els admira. Quan intenten creuar el pont és la única que els ajuda ha subjectar-lo, fins que finalment després de veure com s’han esforçat, tot el poble vine i els ajuda. Un dels personatges com veia que mentre creuava el pont, aquest es cauria, abans de caure a l’abisme va llençar una segona bengala al cel, per indicar al poble que els dos havien aconseguit passar a la altre banda del mur, quan en realitat només un ho va aconseguir.
  Dafne Ortega 1ESO A

  ResponElimina
 10. Jo entenc que el final només un aconsegueix arribar. I el personatge que mort llença la bengala perquè els habitants del poble creguin que han arribat. La nena juga un paper crucial perquè els personatge arribin al seu destí sense ella el pont s'hauria esfondrat i agusin morit els dos protagonistes. Jo crec que els personatges van en busca noves de aventures. jo crec que el mur es una metàfores a les pors. A mi m'agrada per el seu estil gràfic l'argument i que sense cap dialec pugis entendre la historia

  Roger Calafell 1 ESO A

  ResponElimina
 11. M'ha encantat la història perquè ens transmet el missatge de que s'ha de lluitar pels teus objectius i no rendir-te, també m'han semblat interessant la música, ja que acompanya molt bé cada moment del vídeo i la secció més gràfica, ja que els personatges i els paisatges estaven molt ben fets. Jo crec que el mur simbolitza els obstacles de la vida, dels quals ens ensenyen a fomentar l'esforç, l'esperança i les ganes de fer alguna cosa i no rendir-se.
  Els aventurers feia molt de temps que portaven construint un pont per a creuar un abisme amb materials que es van trobar, però penso que no el construeixen per anar en un lloc en concret, per això mateix són aventurers, perquè volen viure noves aventures i descobrir el món.
  Al final de la història, quan els aventurers amb molt esforç ja han fet el pont i l'intenten creuar, una tempesta el destrossa, i fa que desgraciadament només un d'ells aconsegueixi creuar, i l'altre acabi morint. El que va morir, just abans de caure va llençar una bengala. En aquest cas la bengala simbolitza la vida, i que han aconseguit la següent meta. Ell va tirar la bengala per empatia, per a fingir la seva mort i no preocupar al poble que al principi, tothom menys una nena, que va interessar-se en la construcció del pont en tot moment, van ignorar als aventurers, però al final, quan el pont s'estava destrossant, tot el poble va anar ajudar-los.
  En la meva opinió, el final està molt ben pensat, i m'ha encantat, ja que el noi fa un gest empàtic i bonic per al poble.
  Marina, m'encanten aquests tipus de treballs que consisteixen a veure un curtmetratge o pel·lícula i després fer unes preguntes sobre aquest. Espero que puguem fer més treballs com aquest!

  Mireia Gonzàlez
  1ESO B

  ResponElimina
 12. Aquesta història m'agrada perquè et transmet el missatge que encara que et trobis amb obstacles, que en aquest cas és el mur, la vida segueix i has de lluitar per superar-los. Per molt de complicat que sigui, si es vol aconseguir alguna cosa, s'ha de lluitar, perquè els problemes no se solucionen sols, i per tant, els dos protagonistes han de construir una espècie de passarel·la per a creuar el precipici que els impedeix d'arribar al mur. Jo crec que volen creuar el mur perquè tornen d'un gran viatge, i per tant, tenen ganes de veure les seves famílies. Mentrestant, al costat d'on estan construint la passarel·la, hi ha un petit poblet en un molí on els habitants que hi ha no han fet molt cas als aventurers. En cap moment ningú es molesta en mirar-los ni ajudar-los, excepte una noia que els mira fascinada pel que estan fent. Però al final, quan els dos nois necessiten ajuda perquè la tempesta els impedeix de tornar a terra, tots van a ajudar-los tirant de la corda que subjecta la passarel·la per intentar que no caiguin. Però, tot i els esforços de les persones, només un aventurer se salva. L'altre, quan compren que no es podrà salvar, decideix deixar-se anar. Mentre està caient, llença la bengala cap al cel com en senyal que s'ha salvat, perquè abans, quan ja havien creuat la meitat del camí per arribar al mur, havien llençat una bengala en senyal de victòria. Però, en aquest cas, no llença la bengala per haver-se salvat, sinó per a fer creure a la gent que ho han aconseguit, perquè d'aquesta manera no es preocupin.

  Dàlia D'Angelo
  1ESO B

  ResponElimina