dimarts, 10 de gener del 2012

Delivery


Recordeu que la tasca de la classe d'avui consisteix en fer una descripció física i psicològica del personatge d'aquest interessant curtmetratge que fou escrit i dirigit per Till Nowak l'any 2005.

L’home del curtmetratge és d’una edat poc definida, i la seva imatge és força estranya, diferent i una mica angoixosa, potser perquè el director ha volgut representar un ser d’un món futur, un món molt poc engrescador, ple de fàbriques contaminants i brutícia per arreu.
És d’una altura mitjana. No se’l veu gaire corpulent, més aviat dèbil, amb l’esquena una mica corbada, desprenent una sensació de gran fragilitat. La seva cara és allargada; no té cabells; els seus ulls són molt grans i molt sortits, com els d’una granota o un peix, i en un d’ells porta una mena de monocle subjectat amb un artefacte estrafolari; el seu nas és llarg i punxegut; la seva boca molt petita i la seva barbeta és llarga i li ocupa al menys una quarta part de la seva cara. Vesteix amb roba gens mudada, més aviat d’estar per casa, pantalons marrons i samarreta semblant a la dels paletes o lampistes.
Des d’un punt de vista psicològic, l’home inicialment sembla estar molt
aclaparat pel mon, tant gris, en el que li ha tocat viure. Quant rep la caixa i descobreix el seu secret, dubta durant molta estona sobre quina utilitat pot tenir, fins que li arriba la inspiració i, de cop, decideix eliminar la fàbrica contaminant i en el seu lloc col·locar una gran planta vegetal. I l’home també reviu internament.

En definitiva, podem salvar la Terra d’una contaminació que la està matant, i en el seu lloc fer renéixer la natura.
                                                                                 Laia Ametller 1r ESO A


És un home vell, misteriós i insegur, que es conforma amb poc. Li agrada la natura i és delicat amb el que té.  I més si es tracta de coses importants, tant importants com canviar el món
No és impacient, però s’alegra amb el resultat de les seves accions. En comptes de posar fàbriques i treure boscos, treu fàbriques i col·loca una flor gegant.
Resumint, és un home amb un poder: canviar el món.

                                                Andrea De Olañeta 1r d'ESO A






9 comentaris:

  1. Delivery, ha sigut molt interessant. M'ha agradat molt, i a la descripció, hi ha molt que dir d'aquest personatge!
    Carla Di Pinto

    ResponElimina
  2. Realment un curtmetratge esplèndid, encara recordo la primera vegada que el vam veure a classe l'any passat, ens podríem haver passat classes i classes parlant sobre el vídeo i no hauríem acabat.
    Jo crec que la caixa és enviada des d'un futur pitjor a l'actual, potser fins i tot se l'envia ell mateix des del futur per arreglar les coses abans que s'espatllin més. De totes formes, tal com diu el títol, se li entrega una oportunitat, i poca gent tindria prou valor per dur-la a terme. Què faríem nosaltres si se'ns fos entregada una caixa com aquesta? Estic segura que, per molt que ho diguem, molts no faríem el mateix que fa l'home del curtmetratge.
    Irene 3A

    ResponElimina
  3. Tens raó Irene, jo no podria parar de parlar sobre aquest vídeo ja que és molt interessant i podria ser que d'aquí a un període de temps desconegut passés. Li he ensenyat el curtmetratge al meu germà i s'ha quedat bocabadat, tot i que el rostre i els gestos del protagonista li han fet una mica de por. Delivery m'ha fet reflexionar i aprendre a cuidar més el nostre entorn.
    Mònica Fort 1ESO A

    ResponElimina
  4. Mònica, crec que mès raò no pots tenir. Veien aquest vídeo t'adones de lo valuosa que és la natura i com l'estem malvaratan a mesura que passa el temps. Aquest curtmetratge està molt bé estic totalment d'acord amb vosaltres.

    Laia Ametller 1r ESO A

    ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.