dilluns, 28 de gener del 2019

One day (o el lloc en el món) U.5

Una casa que viatja de nord a sud i d'est a oest i cada dia canvia d'indret. Després de voltar arreu del món, el seu únic habitant s'endurà una sorpresa. L'animació One day ens convida a reflexionar sobre quin és el nostre lloc al món.


Curt de l'estudi francès Gobelins i obra de Jöel Garcia, Bung Nguyen, Thomas Reteuna, Laurent Rossi, Laurent Rossi i Bernard Som. 

- Per què creus que la casa es mou? -I per què deixa de fer-ho en un moment i lloc determinat?

Explica-ho a comentaris en forma de redactat i comparteix amb la resta què t'ha semblat el vídeo. (Entre 70 i 90 paraules)

36 comentaris:

  1. JO crec que la casa es mou perque el home no troba el lloc ideal on pugui treballar coneixer gent i cada nit quan dorm el porta en un lloc diferent fins que una vegada el va portar a una ciutat i va coneixer a una dona i un nen i els hi va explicar tot lo que li havia passat i com va trobar el lloc ideal el dia següent no va anar a un altre lloc.

    ResponElimina
  2. La casa es mou perquè no es sent agust amb el que passa a la seva vida, però un dia troba un lloc que li agrada i es sent agust, mentre coneix a una noia, i el següent dia la casa no es mou perquè li agrada el lloc on viu :)

    Arnau Pizarro, Carla Rincón i Aina Sanabre

    ResponElimina
  3. Martina Fornier:
    -Perquè la casa li busca al home que hi viu una ciutat o poble que sigui feliç.
    -Es deixa de moure perquè ha parlat amb una noia i se'l a vist feliç a la ciutat que li ha portat la casa.
    El vídeo hem ha semblat bonic una mica estrany per la història que explicava però molt bonic hem ha agradat el final quan ha trobat a la noia i al nen.

    ResponElimina
  4. Jo crec que la casa es mou ja que no es sent bé en el lloc on està, fins que arriba un dia en el que fa una cosa emocionant, coneix a una dona amb una dona amb un nen I se l'hi passa el dia volant parlant amb ells.
    Però arriba el moment en el que el senyor a de marxar, . Al dia següent al despertar veu que la casa no s'ha mogut i això es degut a que ell va gaudir el moment.

    Ivet Jardí GRUP VERMELL.

    ResponElimina
  5. Perquè el protagonista no es troba a gust on és fins que un dia arriba a un poble que li agrada i com que vol quedar-se(si hi troba a gust) al final la casa no es mou. Jo ja l’havia vist però m’ha agradat tornar-ho a veure. A més, fa referència a gent que no para de mudar-se de ciutat fins que troba el seu lloc ideal.

    Roger Cristòbal GRUP VERMELL

    ResponElimina
  6. Jo crec que la casa es mou perquè aquell home està sol en la seva vida i no te res a fer, i la casa es va movent com per trobar el lloc ideal, però no el troba i l’home ja està acostumat. Però un dia, arriba a una ciutat on va a un bar i parla amb una noia, i la casa deixa de moure’s perquè ha trobat el lloc ideal.
    El vídeo m’ha agradat molt.
    Àlex Martínez, 1r ESO B, grup vermell.

    ResponElimina
  7. Jo crec que la casa es mou perquè ell cada nit somia en un lloc del món i llavors la casa es mou i se’n va en el lloc fins que un dia es troba que arriba en un lloc que se sent segur i que l’hi agrada... Llavors en el dia que arriba en aquella ciutat se sent molt a gust i llavors la casa decideix que si està gust i tot això doncs que es quedi perquè tothom té un lloc per viure,conviure i fer amics, sentir-se bé.

    Laia Morata 1er ESO A (Grup vermell)

    ResponElimina
  8. Jo crec que la casa es mou perquè intenta trobar el lloc ideal per a l'home, però l'home no es sent agust en cap lloc on l'havia portat abans, però un dia el porta a la ciutat on coneix una dona amb un nen i s'ho passa molt bé i la casa decideix que es on l'home ha de viure perquè es el lloc on es sent més agust i la casa ja no es mou més de lloc.
    El vídeo m'ha agradat molt.
    Adriana Casellas, 1r ESO B (Grup Verd).

    ResponElimina
  9. Jo crec que la casa es mou perquè el propietari en el lloc on està no té res a fer. Un dia la casa es mou a una ciutat i és on allà la casa deixa de moure's perquè el propietari de la casa ja es sent agust i ja té coses a fer.
    El video m'ha agradat molt i la animació m'ha semblat molt bona.
    Hugo Soriano 1r ESO A (grup verd).

    ResponElimina
  10. Jo crec que la casa es mou perquè intenta trobar un lloc on l'home sigui feliç i es trobi a gust. Fins que arriba a una ciutat on coneix a a una dona i el seu fill, allà es troba a gust i per això la casa no es mou. El vídeo intenta explicar que cada persona té el seu lloc i no estem sols.
    Marina Muñoz (Grup verd)

    ResponElimina
  11. A l'home li encantaria viure en un lloc ideal però no el troba, per això la seva casa és mou cada dia per buscar aquell lloc ideal. Fins que un dia la casa va anar a parar en una petita ciutat on l'home va considerar el seu lloc ideal, a les hores el dia següent la casa no es va moure en lloc perquè va "detectar" que a l'home li va agradar molt aquella petita ciutat i creia que aquell lloc era on li agradaria viure.

    Núria Seijas (grup verd)

    ResponElimina
  12. El protagonista de la història busca el lloc perfecte per viure i per això la seva casa es mou contínuament en busca del lloc ideal.
    Un dia l'home es desperta a dins de casa seva i veu que la transportat a una ciutat,al final ell creu que la ciutat es el lloc ideal per ell.Al dia següent la casa segueix al mateix lloc,no s'ha mogut perquè ha detectat que es el lloc on hi vol viure ell.

    Jana.Nadal (grup verd)

    ResponElimina
  13. Jo crec que aquest jove, quan es despertava canviava de casa perquè no tenia amb qui socialitzar-se, estava tot sol, és igual que tingués una mansió a la platja privada per a ell sol o una casa al riu per gaudir de la pesca. Ell sempre es sentia sol, menys un dia, que va despertar-se a la ciutat on va conèixer un nen i la seva mare a un bar i es van fer amics.
    Després ell es va haver d'anar a casa, però al despertar-se no va canviar de lloc, ell havia trobat el lloc perfecte on socialitzar-se
    Osigui que jo crec que aquesta animació volia referir-se a que el més important de tot és socialitzar-se.

    Àlvaro Carvajal 1r ESO C

    ResponElimina
  14. Jo crec que el protagonista desde petit a volgut viure en un lloc ideal, tots els dies, per la nit, s'imaginava un, i la casa doncs el portava a el lloc dels somnis. Fins que un dia va somiar un lloc i el matí següent com va conèixer a un nen i una dona que s'ho va passar molt bé amb ells, va tornar-se a dormir i va somiar amb la ciutat un li havia portat la casa i amb ells dos.

    Lorena Sánchez
    (Grup vermell)

    ResponElimina
  15. Jo crec que aquest noi, quan li sona el rellotge ha d'anar a la casa que, cada nit es canviava de lloc, perquè ell no estava feliç. Però aleshores la casa on ell s'estava, un dia el va portar fins a una ciutat, i llavors el noi se'n va anar a una cafeteria. Allà es va trobar una mare i un fill, i el fill el va intentar fer un ensurt al noi gran. El noi els hi comença a explicar coses interessants i llavors li sona el rellotge, se'n va a casa per a que es canviï de lloc, però al dia següent es troba en el mateix lloc d'ahir.

    ResponElimina
  16. Jo crec que la casa es mou perquè ell a tots els llocs que ha anat estava molt avorrit i molt trist aleshores un dia la casa es mou en una ciutat, allà ell va a un bar i comença a parlar amb les persones, a l'hora que ha de tornar a casa perquè es mogui ell espera i resulta que la casa no es mou perquè es sentia molt feliç i no s'avorria.
    Aquesta historia m'agradat molt i m’ha semblat molt interessant.

    Emma Andreu 1r ESO
    (Grup Vermell)

    ResponElimina
  17. Jo crec que el protagonista està buscant un lloc on viure per tenir amics, perquè es sent abandonat, trist i enfadat amb la casa, que li porta en qualsevol lloc abandonat. Un dia la casa li porta a una ciutat, on va a una cafeteria i coneix a una senyora i un nen, que es fan amics seus amics. L'endemà la casa no es mou de lloc perquè compren que ell ja a trobat amics, i que la casa ja a fet la seva missió. El vídeo m'ha agradat, però m'hauria agradat més que els personatges parlessin més.
    Roger de la Vega, 1r ESO A, grup vermell.

    ResponElimina
  18. Jo crec que el protagonista està buscant un lloc on viure perquè està molt avorrit i trist llavors la casa el porta en un lloc on s´ho passi bé i no estigui avorrit. Quan va arribar a la ciutat va anar a una cafeteria i es va trobar a una senyora i al seu fill, va començar a parlar i a passar-s’ho bé i a no estar avorrit ni trist, quan va arribar a casa per anar-se’n es va quedar esperant però la casa no es va moure de allà

    Judith Castell
    (Grup vermell)

    ResponElimina
  19. Jo crec que la casa es va movent de lloc perquè intenta que el home tingui algo que fer.
    Fins en un moment determinat la casa va a parar a una ciutat on l'home coneix a una dona i un nen a la cafeteria i doncs quan el rellotge li pita l'home s'aixeca preocupat perquè ell no vol que la casa es torni a moure de lloc perquè allà es feliç, s'envà i quan arriba, desesperat es tomba al llit.
    Però quan s'aixeca mira per la finestra i veu que la casa no s'ha mogut perquè allà l'home és feliç i té més coses per fer.
    Carlota Vilardell Naudeillo
    Grup vermell

    ResponElimina
  20. Jo crec que la casa que es mou representa una part de nosaltres mateixos, buscant un lloc on encaixem sent feliços. Aquesta casa s’anirà movent fins que l’home es trobi a gust allà on arribi, per això quan arriba a la ciutat i passa un bon dia, la casa decideix que aquell seria la seva llar, allà on es troba a gust de veritat.

    Elsa Tomé
    1r ESO A (Grup Vermell)

    ResponElimina
  21. Jo crec que la casa es mou perquè vol trobar algun lloc agradable, tranquil, estable, i sobretot un lloc on el senyor que vivia a dins fos feliç, optimista, on estigues entretingut, perquè el senyor pogués viure feliç.

    I jo crec que es va deixar de moure's perquè quan va arribar a la ciutat el senyor es va trobar amb una dona i un nen i va passar la tarde amb ells, per una vegada en molt temps semblava feliç. Quan va arriar la hora d’anar-se perquè la casa es movia ell no volia, perquè era feliç, llavors al sentir això la casa va deixar de moure's es va quedar on el senyor era feliç.
    NOA BREZMES 1r ESO A (grup vermell)

    ResponElimina
  22. Jo crec que la casa es va movent cada nit perquè no troba el lloc en el món on ell encaixi. A cada lloc que va s'avorreix perquè considera que no té res a fer allà. La casa deixa de moure's quan troba aquella ciutat, allà passa un bon dia i per primer cop no escriu al seu diari 'res a fer'. És un lloc on ell és feliç i encaixa, ell ha trobat un lloc per quedar-se a viure.

    Carla Gavilán
    1r ESO B Grup vermell

    ResponElimina
  23. La casa es va movent cada nit perquè mai esta agust on li porta la casa perquè alla on li porta, no te res a fer fins que arriba a la ciuat i allà en un bar coneix a una agradable dona amb un nen i comencen a parlar passa la nit i no es mou la casa i no escriu al seu diari "res a fer" com feia allar i viu feliç a la ciutat

    Miguel Cuadrado 1r Eso A grup vermell

    ResponElimina
  24. crec que la casa es mou perquè el protagonista vol a anar a llocs ,explorar el mon però no te diners.Perquè en un dia si no explora el lloc la casa es moura sense ell però es para per que el protagonista explori

    Nikita Borodin

    ResponElimina
  25. Es movia cada nit perquè el senyor s’avorria dia darrera dia i esperava a trobar un lloc on li agradés viure on no estigues sol on tingui amics i el home estava sol se’l veia amb una cara molt trista sempre ,fins que un dia va trobar un lloc ideal amb una noia que semblava que l’estimés amb un noi alegre llavors sembla que la casa l’hagi lleguit es pensaments i posteriorment el noi es va posar trist perquè li agradava molt aquest lloc, quan va despertar el noi a la mateixa casa va estar molt feliç perquè va trobar un lloc on es senti feliç



    Juan Til
    Grup Vermell

    ResponElimina
  26. Jo crec que es mou perquè aquest home necessita i vol un lloc perfecte per viure,perquè en el seu cas no viu en un lloc que a ell li agradi molt.Arriba un moment en que la casa es deixa de moure perquè es troba en un bar a una noia i al seu fill on es troba molt feliç i content.
    Marta Brignardelli 1 er ESO B

    ResponElimina
  27. Jo crec que la casa es mou perquè li vol trobar un lloc perfecte on viure el home. La casa un dia va a una ciutat i veu que li agrada molt al home, i la casa no es mou més.

    Laia Andreu

    ResponElimina
  28. Jo crec que la casa es mou, perquè cada nit es mou perquè quant es desperta es troba en un lloc diferent, vol trobar algun lloc agradable tranquil, bonic, cada dia està somiant amb una casa perfecte, que estigui a gust.
    Un dia el va portar a una ciutat i va anar a una cafeteria i va coneixer a una dona i un nen que es fen amics seus, l'endemà quant es desperta veu que la casa no no s'he havia mogut, perquè compren que ha trobat amics.
    La història ha sigut molt interesant.
    Martina Vilaginés 1r ESO C

    ResponElimina
  29. Jo crec que la casa es mou perquè està aburrit, no té res a fer, i així passa la seva vida, però després va trobar un lloc que li agrada, i per aquest motiu ja no deixa de canviar de lloc. Potser algú prefereix estar més tranquil, però altres no. Mou la casa per trobar un lloc perfecte on li agradi. A la ciutat va conèixer un nen i una dona, i a l'home està a gust, no com els altres llocs.
    Jiarui Chen 1r ESO C

    ResponElimina
  30. la casa es va movent per diferents llocs primer es desperta i apareix en una muntanya i llavors va a pescar i esta sol pero al dia seguent la casa al despertar-se es torna a moure i apareix a una ciutat o es sent millor, mes agust perquè coneix a un nen i a una dona a un restaurant despues el home decideix marxar i la dona li pregunta si es tornaran a veure i clar com la casa al dia seguent no estara al mateix lloc li contesta que potser. a l'endema es troba que esta en el mateix lloc

    ResponElimina
  31. Jo crec que la casa va movent-se per diferents llocs perquè, nota què l'home no està còmode als llocs on la casa el porta. Quan la casa para en un lloc diferent, el senyor se'n va a prendre un cafè i coneix a gent amb la que es diverteix durant tota la tarda. Quan se'n va a dormir, la casa nota que el senyor està còmode vivint en aquesta ciutat i que ha trobat el lloc ideal perquè visqui l’home. Així que la casa no es torna a moure.
    Laura Álvarez
    1r ESO (Grup Vermell)

    ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.