dilluns, 22 de maig del 2017

El català i les llengües oficials de la Unió Europea




La llengua catalana no és oficial a Europa. Plataforma per la llengua, una ONG que defensa l'ús del català, ha elaborat un vídeo que explica quines llengües són oficials a Europa, quan ho van ser i el nombre de parlants de cadascuna
Mireu-lo i traieu les vostres pròpies conclusions.

I per escoltar música en les diferents variants dialectals del català podeu clicar AQUÍ

13 comentaris:

  1. Jo crec que és molt injust perquè el català és una llengua com les altres i el que hem sembla més preocupant és que altres llengües que són menys parlades que el català siguin oficials i el català , no. Jo crec que hi ha una campanya contra els catalans.
    Marc Joan Gadea

    ResponElimina
  2. A mi hem sembla molt injust que llengües menys parlades que el català siguin oficials a Europa i en canvi el català que és més parlat no sigui oficial.

    Arnau Villegas

    ResponElimina
  3. Jo crec que Europa té por perquè nosaltres tenim orgull em de insistir fins al final quan no els hi quedin més
    valor que dir que si i socumbiran molts hauran de callar la boca perquè al final el poble català aconseguira el respecte que que li han estat negant des de fa anys.
    Albert Fort 1r ESO A

    ResponElimina
  4. Doncs jo no estic d'acord de que el català no sigui una llengua oficial a Europa,diria que els que no són catalans per exemple els espanyols hagin dit aixó

    Sergi Novosselov

    ResponElimina
  5. Jo crec que es tot culpa del govern espayol per no demanar que el català sigui un idioma oficial i hi ha moltes llengües molt poc parlades i són un idioma oficial i en canvi el català es molt parlat i no pot ser oficial desde fa molts anys


    Alex Brignardelli

    ResponElimina
  6. jo crec que aquesta idea de les llenguas oficials esta molt malament perque hi ha llenguas que son mes petites que el catala i estan dintre i el catala no esta no entenc aquest concepte

    Santiago Cuervo

    ResponElimina
  7. Jo no crec que sigui un problema que el català no sigui una llengüa oficial, perquè encara que no es pugui parlar als parlaments podem seguir parlant-ho sense importar si és oficial o no. No veig que vagi a canviar res per convertir-se en una llengua oficial. De totes maneres, si no és una llengua oficial no és que no el vulguin a la ONU, sinó que el govern espanyol no ho ha demanat.

    ~ Ana Aixa 1er ESO A

    ResponElimina
    Respostes
    1. El govern el que ha fet és vetar-lo totes les vegades que Catalunya ho ha demanat,ja el que passa és que per exemple si anem al congrés dels diputats no podem parlar català amb la excusa de que no l'entenen
      Cordialment Albert Fort 1r ESO A

      Elimina
  8. Jo crec que això hauria de canviar perquè és injust que com els espanyols no ho volen les deu millons de persones que parlen el català no sigui oficial i que hi haguin llengües que són poquíssimes persones que parlin i siguin oficials.

    Paula González Lucea

    ResponElimina
  9. Jo crec que és injust, ja que hi han moltes llengües que són oficials i no són tan parlades com la llengua catalana. Tenim que tornar a insistir per a que el català sigui una llengua oficial.

    Aia Abdul

    ResponElimina
  10. Per a mi, aquesta és una situació molt injusta, ja que hi ha moltes altres llengües com el eslové, maltés, letó, estonià... que els parlants són molt més minoritaris que amb el català, i tot i així no l'acceptin com a un idioma oficial, crec que el català té el mateix dret a ser oficial com el croat. també em sembla injust que el estat Espanyol no vulgui demanar l'oficialitat del català a la Unió Europea, però en canvi si el castellà.
    Marta Castells

    ResponElimina
  11. Doncs jo crec que cap llengua hauria de demanar permís a cap altre país o estat per poder-se parlar en un parlament. És a dir, si existeixen traductors, per què un territori a de demanar a un altre si pot parlar el seu idioma en un parlament on tothom qui sigui diputat/da pot parlar i dir el que pensa lliurement?

    Emma Cano 1r ESO A

    ResponElimina
  12. Jo crec que per cuestions de respecte a les persones que parlem català s'hauria de fer oficial però sense canviar res. Si es fes oficial no canviaria res ja que a les escoles Espanyoles no farien una classe especial per al català i no el tractarien igual. Suposo que als catalans ens deu fer il·lusió que per una vegada ens reconeixin alguna cosa.

    Abril Alandí 1r ESO A

    ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.