Salgado i els seus paisatges


 Sebastião Salgado (AimorésMinas Gerais, 8 de febrer de 1944) és un fotoperiodista brasiler, membre de l'agència Magnum i guanyador de diversos premis World Press Photo (1984, 1988 i 1991), del Hasselblad (1989) i el Príncep d'Astúries de les Arts (1998); el 2001 fou nomenat representant especial d'UNICEF, i és membre d'honor de l'Acadèmia de les Arts i les Ciències dels Estats Units.

 Salgado és un fotògraf compromès amb els temes socials, dins de la tradició fotogràfica sociodocumental: en la seva obra destaca la documentació del treball de persones en països menys desenvolupats o en situació de pobresa.
 En la introducció del seu llibre Exodos diu: "Més que mai, sento que solament hi ha una raça humana. Més enllà de les diferències de color, de llenguatge, de cultura i possibilitats, els sentiments i reaccions de cada individu són idèntics."

Per saber més sobre la vida d'aquest interessant fotògraf pots veure el tràiler d'un documental sobre la seva vida i obra i si t'interessa, veure la pel·lícula. 

Tràiler La sal de la terra
Pel·lícula La sal de la vida

MINI PROJECTE INTERDISCIPLINAR (Llengua catalana- Ciències Socials)

Objectiu: Redactar una descripció objectiva i una de subjectiva a partir d'una fotografia feta per Salgado d'algun indret de la Terra.

Sessions: Aquest mini-projecte ens ocuparà dues classes: la dels divendres 17 i la del dilluns 20.

Passos a seguir

  • Observar amb detingudament les set fotografies de Salgado.
  • Triar la que més ens agradi.
  • Descarregar-la al nostre ordinador per poder observa-la i analitzar-la amb més deteniment.
  • Redactar dues descripcions de la mateixa imatge: una de subjectiva i l'altra d'objectiva
  • Fer-ho en un document word. Verdana 12. Interliniat 1.5. Entre 1 plana i dues. Afegir la fotografia. Nom i curs a baix a la dreta.
  • Recorda que una descripció subjectiva és aquella on l'autor/a expressa les emocions que li transmet un paisatge. (pàg. 49)
  • Recorda que una descripció objectiva és aquella on l'autor/a expressa únicament allò que percep amb es sentits. Fixar-se en les unitats de relleu i deduir quin tipus de clima hi pot haver. Té una funció merament informativa. (pàg. 49) Per aquesta tipologia podeu buscar informació a la xarxa. 
  • Llargada: unes 20 línies per cadascuna d'elles. 
Data d'entrega:
  • Dilluns 27.11.17
  • Penjat a entrega de treballs del ClickEdu

DESCRIPCIÓ 1



DESCRIPCIÓ 2


DESCRIPCIÓ 3


DESCRIPCIÓ 4


DESCRIPCIÓ 5

DESCRIPCIÓ 6

DESCRIPCIÓ 7























Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.