dijous, 5 de juliol del 2018

Jo (també) tinc un somni


El futbol femení és considerat inferior per l'únic fet que el juguen dones en comptes d'homes.

Els pressuposts no són equitatius, ja que els dels homes són desorbitats, mentre que els de les dones en comparació són ridículs.
A la 1a divisió masculina el salari mínim és de 155.000 €, el de les dones és de 753 €. Per exemple, la selecció masculina de Dinamarca es va abaixar el sou, ja que considerava que no era just cobrar més que les dones per fer el mateix treball que elles.
Una altra diferència és la copa del rei, quan la copa del rei la va guanyar el Barça masculí van cobrar un milió d'euros i les dones van guanyar la mateixa copa, i en canvi no van cobrar cap premi en metàl·lic.
Una altra diferència es troba a la premsa, quan el Barça masculí va guanyar la copa del rei va sortir a la portada dels principals diaris, en canvi quan la va guanyar el femení, era una notícia més als diaris nacionals o locals, i l'única diferència entre els dos equips és el gènere.
Una diferència molt criticada per tots els que segueixen el futbol femení va ser que la reina no anés a la final de la copa de la reina, mentre que el rei sí que va a la final masculina.

Els partits de la copa del rei els donen en canals que tothom pot tenir, ja que es considera que es un interès comú, mentre que el de les dones els donen en canals de pagament, que una altra vegada l'única diferència és el gènere.

A part de totes aquestes dificultats moltes vegades han d'aguantar tot tipus d'insults com «aneu a ballar» o «marxeu a la cuina».
Moltes vegades els insults arriben a tal punt que molts partits s'han de suspendre per insults des de la grada. Fa un temps un partit en el qual jugaven el Lloretenc contra el Masnou es va haver de suspendre per insults cap a les noies que estaven jugant.
Fa dos dies un jugador de futbol de la lliga Alemanya li va dir a una dona, que era l'àrbitre i el va expulsar, abans de marxar del camp li va dir: «El teu lloc està a la cuina i no a un partit de futbol»
Una dada que molt poques persones saben és que a les olimpíades de Río de 2016 Espanya va guanyar 17 medalles, de les quals 9 eren de les dones i 8 dels homes, de les dones hi havia més d'or i plata i dels homes més de la meitat eren de bronze.
El meu somni seria que tant els homes com les dones comptessin amb els mateixos recursos per fer aquell esport que els agrada i poder desenvolupar-lo.


Martina Brun
1r d'ESO 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.